tisdag 18 april 2017

På jakt efter orrspel

Storasyster hade fotbollsträning och på det en sen middag. Klockan var halv åtta på kvällen och solen sken fortfarande. Inte så kul att sätta på tv:n då...

Istället fick jag ett infall att vi skulle ta bilen och fara ut och titta på vårfåglar. Svanar, tranor och gäss tänkte jag mig. Kanske försöka hitta någon brushane om vi hade tur. Johan hade istället fastnat för något vi pratade om igår när vi var ute med hunden, att försöka hitta en spelplats för orre och ta med barnen på orrspel.

In med familjen i bilen, leta fram kikare och så drog vi ut på fågelskådning. Eftersom m i n plan var att spana genom bilrutan hade jag varken långkallingar, vettiga skor eller mössa. Lillasyster var varmt klädd i overall men med gympadojjor på fötterna. Storasyster hade   underställ, rejäla byxor och vinterjacka men varken stövlar eller vantar. Tror ni att vi klarade av att hålla oss i bilen??

Nix pix. Ut i skogen, stanna bilen bara för att lyssna... Eftersom vi inte hörde fågel var vi ju tvugna att gå och titta. Inte fanns det några spelorrar just där just då... Men vi hörde duvor och svanar på avstånd.

Blöta och kalla blev vi däremot. Och nu kommer alla att sova gott i natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar